GLEDALIŠKA URA V 6. RAZREDU

 

Naše izkušnje Andersenovo pravljico Cesarjeva nova oblačila so bile zelo zanimive.

Najprej smo dodobra spoznali pravljico, nato pa po skupinah pripravili svojo dramatizacijo. Pri tem nam je pomagalo besedilo, ki ga je pred dvema letoma za dramski krožek napisala naša učiteljica. Spreminjali smo besedilo, ga krajšali ipd., potem pa ga je vodja skupine doma dodelal. Razdelili smo si vloge.

Na začetku smo imeli bralne vaje, nato govorne vaje brez besedila in zatem smo igrico zaigrali sami sebi. Poskusili smo kostume iz učiteljičine omare in napočil je dan, ko smo igrico morali zaigrati pred sošolci in učiteljico. Vsi smo bili malo nervozni, vendar smo igre dobro speljali. Nekaterim je šlo bolje, drugim slabše, vse uprizoritve pa so bile zanimive, saj si jo je vsaka skupina zamislila malo po svoje.

Vsaka skupina se je pogovorila o svoji igrici, ugotavljala, kaj je bilo dobro in kaj bi se dalo izboljšati, ter ocenila prispevek posameznega učenca.

Veseli smo bili, da igramo, ker je to najzabavnejši način za pridobivanje znanja in veščin pa tudi ocene. Lahko smo bili ustvarjalni in samostojni. Zelo so nam bili všeč kostumi.

Vsi smo imeli že tako ali tako radi pravljico Cesarjeva nova oblačila, zdaj pa se nam je še bolj prikupila.

Neli Zorenč

Morda vam bo všeč tudi...