OŠPP – obvestilo o začetku pouka 18. 5.

Dragi starši, dragi učenci oddelkov OŠPP!

Kot ste seznanjeni, se bodo z 18. majem ponovno odprla šolska vrata  za učence prve triade, 25. maja pa tudi za učence 9. razredov prilagojenega izobraževalnega programa. Pri ponovnem odpiranju šola upošteva vsa varnostna priporočila NIJZ za zaščito pred okužbami COVID-19. Starši učencev prve triade ste že oddali obrazec z izjavo o zdravstvenem stanju vašega otroka. V šoli bo v skladu s higienskimi priporočili potekal protokol dnevnega bivanja. Zagotoviti želimo varno in spodbudno okolje tako za učence kot za učitelje. Več o tem si lahko preberete v objavi na spletni strani OŠ Mirna dne 12. 5. 2020.

Za ostale učence od 4. do 8. razreda NIS in učence posebnega programa bo do nadaljnjega poučevanje še vedno potekalo na daljavo.

Za vse učitelje, učence in vas starše je bila ta nova oblika učenja poseben izziv. Vsaj izmed nas se trudi kar najbolje. Glede na zmožnosti in pogoje vsakega posameznega učenca smo se povezali  preko različnih medijev, vse bolj tudi s pomočjo uporabe spletnih aplikacij Viber, Skype, Zoom. Pohvaliti moramo vas, dragi starši, da se odzivate in pomagate kolikor le morete.

Seznanjeni ste bili, da bodo v ponedeljek zjutraj prevozi potekali po ustaljenem voznem redu, odhodi domov so v prvem tednu (od 18. 5.-22. 5.) za vse smeri ob 12. 30.

V skladu z navodili ministrstva se bodo učitelji z učenci in vami dogovorili o načinu in obliki preverjanja in ocenjevanja znanja. Šolsko leto bomo tako lahko glede na okoliščine uspešno zaključili.

Prosimo vas, da nas še vedno obveščate o poteku šolanja, da še naprej z nami ostajate v stiku. Opombe lahko posredujete razredničarkam.

Tudi mobilne specialne pedagoginje so v kontaktu s starši učencev, pri katerih se izvaja dodatna strokovna pomoč za premagovanje primanjkljajev na posameznem področju učenja. Za vprašanja je na voljo številka  073435174  (Melita Lekše).

Lepo pozdravljeni.

Morda vam bo všeč tudi...