ZIMOVANJE – KOPE

Ponedeljek, 19. 12.
Sporočamo, da smo varno prispeli na Kope. Načrt se nam je nekoliko spremenil, saj smo v zadnjem hipu izvedeli, da Grmovškov dom še ni dokončan. Namestili smo se v hotelu Slovenj Gradec. To nam nikakor ne bo pokvarilo veselja, saj že veselo smučamo.
 
Torek, 20. 12.
Za nami je že drugi dan. Vreme je bilo top (sonček in ne preveč mrzlo), proge pa odlično pripravljene. Učenci so razdeljeni v 7 skupin, v katerih pod nadzorom učiteljev pridno pilijo smučarsko znanje. Vsi zelo napredujejo. Naši dnevi zaradi lokacije bivanja potekajo nekoliko drugače kot v preteklih letih. Po ”prezgodnjem” vstajanju in okrepčilnem zajtrku se z avtobusom odpravimo proti Kopam. Dopoldanskemu smučanju sledi kosilo v restavraciji na smučišču, popoldanska smuka, čaj, sladica in povratek v hotel. Pozno popoldne imamo prosti čas za sproščeno druženje s prijatelji. Po večerji pa imamo še različne aktivnosti … Včeraj smo plesali in se igrali družabne igre, danes je bila na vrsti tombola. Hvala sponzorjem, ki so nam priskrbeli res lepe nagrade.
Učitelji se zelo trudimo, da kljub spremenjenim razmeram, otrokom zagotovimo kar se da lepo izkušnjo smučanja.
Sreda, 21. 12.
Krasen dan je za nami! Učitelji smučanja so pohvalili naš napredek in pridnost. Pred nami je večerja. Hrana na Kopah in v hotelu je odlična. Vsak dan nas kuharji presenetijo s slastnimi sladicami. Veselimo se večernega otroškega casinoja.
 
Četrtek, 22.12.
Dan za tekmo! Učenci so se pomerili v veleslalomu. Tekma je bila zelo napeta, otroci so se borili v 4 kategorijah, ampak na rezultate je bilo potrebno počakati do večera. Po tekmi je sledilo sproščujoče smučanje, slastno kosilo in nato spet smučanje v sončnem vremenu. Ker je bilo danes na sporedu tudi nočno smučanje, smo zaradi regeneracije mišic popoldne preživeli v kinu ob ogledu športnega filma. Po filmu nas je obiskal Božiček in izvedeli smo, kdo so zmagovalci tekmovanja v veleslalomu. Po razglasitvi je bila na vrsti nočna smuka in odlična proga. Zaključek dneva pa …… znameniti disko Holcer in ples. Res smo se zabavali. 🙂 Jutri pa na žalost po dopoldanski smuki in kosilu domov.
 
 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost