OŠPP – Jon v PP3

Jon je nadarjen kuža na različnih področjih. Zelo dober je v športih, tekanju, lovljenju žogice, iskanju igrač, izvajanju trikov, učenju, deljenju poljubčkov, dober pa je tudi v poslušanju branja.

Tako je obiskal učence PP3, saj je slišal, da se zelo radi urijo v branju.

Učenci so Jona pričakali v razredu in pomagali pri pripravi Jonovega prostora za počitek, ki pa ga med uro sploh ni potreboval. Je pa spil vodo, ki so mu jo učenci nalili v njegovo posodico.

Pri začetnem spoznavanju in božanju Jona, je bilo v razredu čutiti še nekaj nervoze in zadržanosti, vendar je Jon s svojo prikupnostjo in hudomušnostjo hitro pomagal pri tem, da smo se sprostili. Že med samo telovadbo je pokazal, da nas lahko zelo nasmeji.

Kot je bilo obljubljeno, so učenci Jonu brali. Prebrali so povedi, ki so ga opisovale in Jon se je s prebranim strinjal. Sploh s tistim delom, kjer je pisalo, da ima zelo rad priboljške.

Vendar si je potrebno priboljške zaslužiti. Tako smo združili prijetno s koristnim – oziroma v našem primeru je bilo kar prijetno s prijetnim. Učenci so prebrali trik, ki je bil zapisan na kartici in pomagali Jonu pri izvedbi trikca. Po vsakem uspešno izvedenem trikcu so kužka nagradili s priboljškom. Jon ima srečo, da zna res veliko trikov in je zato dobil veliiiiko slastnih nagradic.

Še vseeno pa je bila najboljša nagrada igra. Lovil je žogico, iskal jo je po razredu, hodil skozi tunele in preskakoval učence. Spoznali smo, da se mora tudi kdaj soočiti s težjo nalogo, vendar nam je pokazal, da se trud poplača. Kar nekaj časa je namreč potreboval, da je našel žogico, ki je bila skrita na mizi, vendar med iskanjem ni niti enkrat obupal.

Kadar se zabavamo, čas kar prehitro mine. In tako je ura minila kot bi mignil.

Z Jonom se še enkrat zahvaljujeva učencem in učiteljici Tadeji, da so naju tako lepo sprejeli.

 Do naslednjič!

Zala in Jon

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost