Skoči na glavno vsebino

Društvo Sobivanje in trajnostne akcije

Z veseljem se vključujemo v aktivnosti Društva Sobivanje – društva za trajnostni razvoj, ki pokriva vsa področja razvoja: okoljsko, socialno, gospodarsko in kulturno. V preteklem letu smo izvedli več aktivnosti in akcij, ki so imele pozitiven vpliv na naše okolje in skupnost.

Varno v vrtec in šolo

Otroke spodbujamo k razmišljanju o varnosti v prometu ter o varnosti na poti v vrtec in šolo. Izvedli smo poučno-zabavne delavnice, kjer smo raziskovali varnosti v prometu, varne poti in vpliv prometa na okolje. Naučili smo se pomembnih pravil in tehnik za varno udeležbo v prometu, kar je pomembno za njihovo vsakodnevno življenje.

Spodbujamo prijateljstvo

Namen akcije je bilo spodbujanje k pozitivnemu razmišljanju o prijateljih in razvijanju pozitivnih odnosov s svojimi vrstniki. Otroci so risali, pisali, fotografirali in ustvarjali film o prijateljstvu. To jim je omogočilo izražanje svojih občutkov in misli o prijateljstvu ter krepitev medsebojnih vezi.

Živim zdravo

Otroke spodbujamo tudi k razmišljanju in sodelovanju pri športnih aktivnostih ter zdravi prehrani. Naučili smo se pomena zdravega načina življenja, pripravljali zdrave obroke ter poskrbeli za redno gibanje. Ta akcija je pripomogla k ozaveščanju o pomenu telesne dejavnosti in uravnotežene prehrane za dolgoročno zdravje.

Ti meni danes, jaz tebi jutri

Čas smo posvetili tudi socialnim odnosom. Učenci so nadgrajevali medsebojne odnose in razmišljali o odnosih s starejšimi. Spodbujali smo medgeneracijsko povezanost in razumevanje, kar je ključna komponenta trajnostnega razvoja.

Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in dobrih medsebojnih odnosov. S sodelovanjem z Društvom Sobivanje smo okrepili zavest o trajnostnem delovanju in vzpostavili temelje za zdrav razvoj naše širše skupnosti. Verjamemo, da lahko s skupnimi prizadevanji ustvarimo boljšo in bolj trajnostno prihodnost za vse.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost