Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2019

Preprečevanje okužbe z koronavirusom

 

Obvestilo NIJZ:

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravja (NIJZ) ves čas spremljamo dogajanje v zvezi z izbruhom novega koronavirusa. Glede na trenutno epidemiološko stanje vam v nadaljevanju posredujemo link do spletnih strani z vsemi strokovnimi informacijami in pojasnili, kjer objavljamo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev. Vse novosti in podatke bomo tudi redno osveževali in so dostopni na spletni strani https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov.
Pomembno je pudariti, da je v času povečanega pojavljanja akutnih okužb dihal in drugih podobnih obolenj pomembno, da v vrtcih/šolah zmanjšamo tveganje za širjenje teh okužb. Na linku si lahko pogledate vsa pripoorčila za preprečevanje okužb dihal in drugih podobnih obolenj v vrtcih ter šolah https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-okuzb-dihal-in-drugih-podobnih-obolenj-v-vrtcihsolah
Pošiljamo vam tudi link do spletne strani, kjer se nahajajo gradiva https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva, ki smo jih na NIJZ pripravili na temo novega koronavirusa. Dokumenti so v obliki PDF in jih lahko prenesete na svoje naprave ter natisnete.
Za podrobnejša pojasnila in navodila lahko kontaktirate tudi epidemiologa z NIJZ (na telefonski številki 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro).

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost