Dosežki s področja geografije

V ponedeljek, 16. maja 2022, je na Gimnaziji Murska Sobota pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenijo potekal drugi krog državnega srečanja mladih raziskovalcev, kamor se uvrsti šest najboljših nalog s posameznega področja iz celotne Slovenije. Devetošolke Hana Kadunc, Nina Koprivc in Tija Povše so predstavile geografsko nalogo Demografska podoba občine Mirna in prejele SREBRNO priznanje.

Na državnem tekmovanju iz geografije, ki je potekalo 2. aprila, je sedmošolka Žana Dim osvojila SREBRNO priznanje.

V okviru biološkega in geografskega krožka so se učenci med drugim pripravljali in sodelovali tudi v tekmovanju Eko kviz. Nejka Vidmar (6. razred), Katarina Tomšič (7. razred) in Max Pavlič (8. razred) so se uvrstili na državno tekmovanje. Nejka in Katarina sta osvojili SREBRNO priznanje, Max pa bronasto.

Bronasto priznanje iz znanja geografije so prejeli: Jakob Jurak, Špela Kozolc (7. razred), Lana Livk, Tim Anzelj, Max Pavlič (8. razred), Hana Kadunc, Eva Dim, Zara Šenica, Nina Koprivc, Tija Povše (9. razred).

Učenci naše šole so se z dvema ekipama udeležili tudi tekmovanja Male sive celice. Do televizije nam zaenkrat še ni uspelo priti. 🙂 Morda pa naslednjič …

Vsem učenkam in učencem še enkrat čestitke za dosežene rezultate!

učiteljica Irena Dular

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost