Jon v 4. a, 3. a in 3. b

Pes maha z repom samo takrat, ko je vesel.
Čokolada je odlična hrana za pse.
Psi obožujejo objemanje.
 
Pa je to res?
 
O psih kroži veliko zmot, ki jim ljudje pogosto verjamemo, vendar lahko kužkom celo škodijo. Zato sva z Jonom učencem četrtih in tretjih razredov pripravila kartice, na katerih je bilo veliko zanimivih dejstev o psih, s pomočjo katerih sva preizkusila znanje učencev.
Jon je, po uvodnem čohljanju in razgibavanju, v žepku oprsnice imel shranjene kartice, ki so jih učenci izvlekli in na glas prebrali. S skupnimi močmi smo razmišljali in ugotavljali, ali prebrano dejstvo drži. Ugotovili smo, da je kar nekaj stvari, ki jih nismo vedeli in da smo se pri tej aktivnosti naučili veliko novega o naših pasjih prijateljih.
Naučili smo se tudi, da imajo psi odlično razvit voh, kar nam je Jon prikazal z iskanjem skrite žogice po razredu. Učenci so skrili njegovo najljubšo žogo in nato smo opazovali, s čim si bo pomagal pri iskanju. Pri tej igri smo ugotovili, da tudi kužki znajo goljufati, saj smo morali zelo paziti, da Jon pri skrivanju žogice ni kukal. Morda bomo morali to dejstvo dodati na kartice. 🙂
 
Do naslednjič!
 
Zala in Jon
 
 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost