Skoči na glavno vsebino

5. pohod mladih planincev na Viševnik

V soboto tik pred koncem šolskega leta nam je uspelo izpeljati zadnji planinski pohod v tem šolskem letu. Načrtovan je bil sicer za 1. junij, vendar je bil zaradi deževnega vremena prestavljen. Učencev je bilo zato manj, vsi pa so se s spoštovanjem spopadli z dvatisočakom, Viševnikom (2050 m). Za vodenje se najlepše zahvaljujemo vodnikoma Martinu Kumru in Matjažu Hribarju, ki sta nas varno in skrbno popeljala s Pokljuke po krožni poti na Viševnik in nazaj do z gozdom pokrite visoke kraške planote, ki je tudi del Triglavskega narodnega parka. Na poti in z vrha smo imeli krasne razglede na sosednje vrhove, npr. Mrežce, Veliki Selišnik, Debelo peč, Mali in Veliki Draški vrh, Rjavino, Ablanco, Bohinjske gore, Bohinjsko jezero in Karavanke, Triglav pa se je kopal v oblakih. Učenci so med drugim prišli do zaplate snega in se kepali, občudovali so cvetoče alpske rastline ter planinske kavke, predvsem pa uživali v hoji med ruševjem.

Upamo, da so se učenci med skupnimi pohodi še dodatno navdušili nad lepotami naše Slovenije. Sami so večkrat začutili občutek zmage v boju s samim seboj, ko ti uspe doseči zastavljeni cilj, pa čeprav pot do njega ni lahka. Med planinarjenjem so pozabili na telefone in z vrstniki aktivno preživljali prosti čas.

Za zelo prijetno sodelovanje ter dobro voljo se zahvaljujemo vsem aktivnim članom PD Polet iz Šentruperta, predvsem pa Bojanu Brezovarju in Martinu Kumru. Vsem učencem in staršem, katerim se zahvaljujemo za zaupanje, pa želimo čim več pohodniških užitkov tudi med poletnimi počitnicami.

Irena Dular in Marija Kresal

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost