Skoči na glavno vsebino

Projekti društva Sobivanje 

Vključujemo se v aktivnosti Društva Sobivanje – društva za trajnostni razvoj, ki pokriva vsa področja razvoja: okoljsko, socialno, gospodarsko in kulturno. Skozi celotno šolsko leto izvajamo aktivnosti in akcije, ki imajo pozitiven vpliv na naše okolje in skupnost.

Varno v vrtec in šolo

Otroke spodbujamo k razmišljanju o varnosti v prometu ter o varnosti na poti v vrtec in šolo. Izvajamo poučno-zabavne delavnice, kjer raziskujemo varnost v prometu, varne poti in vpliv prometa na okolje. Naučimo se pomembnih pravil in tehnik za varno udeležbo v prometu, kar je pomembno za njihovo vsakodnevno življenje.

Spodbujamo prijateljstvo

Namen akcije je spodbujanje k pozitivnemu razmišljanju o prijateljih in razvijanju pozitivnih odnosov s svojimi vrstniki. Otroci rišejo, pišejo, fotografirajo in ustvarjajo filme o prijateljstvu. To jim omogoči izražanje svojih občutkov in misli o prijateljstvu ter krepitev medsebojnih vezi.

Živim zdravo

Otroke spodbujamo tudi k razmišljanju in sodelovanju pri športnih aktivnostih ter zdravi prehrani. Naučimo se pomena zdravega načina življenja, pripravljamo zdrave obroke ter poskrbimo za redno gibanje. Ta akcija pripomore k ozaveščanju o pomenu telesne dejavnosti in uravnotežene prehrane za dolgoročno zdravje.

Ti meni danes, jaz tebi jutri

Čas posvetimo tudi socialnim odnosom. Učenci nadgrajujejo medsebojne odnose in razmišljajo o odnosih s starejšimi. Spodbujamo medgeneracijsko povezanost in razumevanje, kar je ključna komponenta trajnostnega razvoja.

Zavedamo se pomena trajnostnega razvoja in dobrih medsebojnih odnosov. S sodelovanjem z Društvom Sobivanje krepimo zavest o trajnostnem delovanju in vzpostavljamo temelje za zdrav razvoj naše širše skupnosti.

                                                                Koordinatorica: Barbara Jazbinšek

Dostopnost