Skoči na glavno vsebino

Jedilnik – šola

JEDILNIK od 4. 3. do 8. 3. 2024

DAN

ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

     

              KOSILO

 Ponedeljek

Pisani kruh (1), kisla smetana (7), zelenjavni krožnik (korenje, redkvica), sadje, čaj

Pisani kruh (1), kisla smetana (7), zelenjavni krožnik (korenje, redkvica), sadje, čaj

Istrska mineštra, ovseni kruh (1), borovničevi cmoki (1, 3, 7), 100 % sok z vodo (1:2)

Torek

Domače mleko (7), pirina sirova štručka (1, 7), suho sadje (12), sadje

Kislo mleko (7), pirina sirova štručka (1, 7), suho sadje (12), sadje

Goveja juha z zakuho (1, 9), EKO kuhana govedina, pire krompir (7), špinača v omaki (7), čaj

Sreda

Mlečni močnik z domačim mlekom (1, 3, 7), lešnikov posip (8), sadje

Mlečni močnik z domačim mlekom (1, 3, 7), lešnikov posip (8), sadje

Cvetačna kremna juha, makaronovo meso (1, 3), zeljnata solata s fižolom, domača limonada

Četrtek

Domač namaz iz belega fižola, rženi kruh (1), sadje, bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7)

Domač namaz iz belega fižola, rženi kruh (1), sadje, bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7)

Brokolijeva kremna juha, pečeno piščančje meso, mlinci (1, 3), pečena zelenjavna priloga (grah, korenje), pesa v solati, čaj

Petek

Med, maslo (7), polnozrnat kruh (1), sadje, čaj

Med, maslo (7), polnozrnat kruh (1), sadje, čaj

Zelenjavna kremna juha (9), pečen file ribe, ajdova kaša v solati, zelena solata z naribanim korenjem, čaj

ŠOLSKA SHEMA: KIVI

Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.                                                                    DOBER TEK!                                                                           

SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI:

1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, RŽ, PIRA, KAMUT, JEČMEN); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (VRSTA JE OZNAČENA NA JEDILNIKU); 9. LISTNA TELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH.

V OŠ Mirna uporabljamo “MESO IZ SEVNICE”

Kmečke zadruge Sevnica

VSA GOVEDINA V NJIHOVIH PRODAJALNAH JE VKLJUČENA V NACIONALNO SHEMO

“IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJE”, KI POTROŠNIKOM ZAGOTAVLJA,

DA PRODAJAJO GOVEJE MESO ŽIVALI, KI SO VZREJENE IN PREDELANE V SLOVENIJI.

Dostopnost