Skoči na glavno vsebino

Jedilnik – šola

   JEDILNIK od 21. 10. do 25. 10. 2024

DAN

ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

     

              KOSILO

 Ponedeljek

Domač tunin namaz (4, 7), paradižnik, polnozrnat kruh (1), sadje, čaj

Domač tunin namaz (4, 7), paradižnik, polnozrnat kruh (1), sadje, čaj

Zdrobova juha (1, 9), polnozrnati špageti z milansko omako (1, 3, 7), riban sir (7), zelena solata, čaj

 

Torek

 

Polnozrnati kosmiči jagoda in malina brez dodanega sladkorja (1), domače mleko (7), sadje

Navadni jogurt (7), polnozrnati kosmiči jagoda in malina brez dodanega sladkorja (1), sadje

Fižolova juha, sirovi kaneloni (1, 3, 7), ajdova kaša v solati, čaj

Sreda

Domač jajčni namaz (3, 7), pisani kruh (1), rezine korenja, bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7), sadje

Domač jajčni namaz (3, 7), pisani kruh (1), rezine korenja, bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7), sadje

Zelenjavna juha, čufti v paradižnikovi omaki z EKO mletim mesom (1, 3, 7), pire krompir (7), stročji fižol v solati, voda

Četrtek

Koruzni kosmiči brez dodanega sladkorja, domače mleko (7), sadje

Koruzni kosmiči brez dodanega sladkorja, domače mleko (7), sadje

Česnova kremna juha, puranji zrezek po »dunajsko« (konvekcijska pečica) (1, 3, 7), džuveč riž, zelena solata, čaj

Petek

Pica (1, 7), sadje, čaj

Pica (1, 7), sadje, čaj

Ričet z mesom (1), rženi kruh (1), žitna rezina (1, 3), sadje, domača limonada

Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.                                                                    DOBER TEK!            

JEDILNIK od 4. 11. do 8. 11. 2024

DAN

ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

 Ponedeljek

Domač špinačni namaz (3, 7), koruzni kruh (1A), BIO zelenjava, sadje, čaj

Domač špinačni namaz (3, 7), koruzni kruh (1A), BIO zelenjava, sadje, čaj

Gobova juha (7, 9), sirovi štruklji z drobtinami (1A, 3, 7), zelena solata s čičeriko, domača sadna kupa (7)

 

Torek

 

Polbela makovka (1A), domače mleko (7), suho sadje (12), sadje

Polbela makovka (1A), LCA jogurt z okusom brusnice in acai jagode, brez dodanega sladkorja in sladil (7), suho sadje (12), sadje

Brokolijeva kremna juha, pečen file ribe, popečena zelenjava (korenje, paprika, bučke), džuveč rjavi riž, rdeča pesa v solati, voda

ŠOLSKA SHEMA: HRUŠKE

Sreda

Pirin zdrob na domačem mleku (1AC, 7), posip iz naribane temne čokolade (7), sadje

Pirin zdrob na domačem mleku (1AC, 7), posip iz naribane temne čokolade (7), sadje

Paradižnikova juha, mleta pečenka z EKO mletim mesom (3), pražen krompir, kuhana zelenjavna priloga (korenje, grah, cvetača), stročji fižol v solati, voda

Četrtek

Domač mesno-zelenjavni namaz (3, 7), pirin kruh (1AC), redkvice, sadje, čaj

Domač mesno-zelenjavni namaz (3, 7), pirin kruh (1AC), redkvice, sadje, čaj

Kolerabna juha (9), perutninski ragu, špinačni široki rezanci (1A), zelena solata s koruzo in naribanim korenjem, čaj

ŠOLSKA SHEMA: DOMAČE MLEKO KMETIJE BRAJER

Petek

Marmelada (12), maslo (7), ovseni kruh (1AE), bela kava z domačim mlekom (1D,7), sadje

Marmelada (12), maslo (7), ovseni kruh (1AE), bela kava z domačim mlekom (1D,7), sadje

Mesno-zelenjavna enolončnica, polnozrnat kruh (1A), ajdove palačinke s skutnim nadevom (1A, 3, 6, 7), 100 % sok z vodo (1:2)

Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.                                                                    DOBER TEK!                           

SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI:

1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, RŽ, PIRA, KAMUT, JEČMEN); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (VRSTA JE OZNAČENA NA JEDILNIKU); 9. LISTNA TELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH.

 

Dostopnost