Skoči na glavno vsebino

Kulturna šola

Osnovna šola Mirna – kulturna šola leta 2012

V petek, 1. junija 2012, se je kulturna delegacija Osnovne šole Mirna (mentorice Dragica Hazdovac, Melita Lekše, Mateja Lužar, Vesna Kos, učenci Ajda Višček, Jan Šenica in Galja Žižmond ter ravnateljica šole Anica Marinčič) odpravila v geometrijsko središče Slovenije, v Vače, kjer je potekala zaključna prireditev in razglasitev Kulturne šole 2012. Naša ustanova, pod katere okriljem so osnovna šola, osnovna šola s prilagojenim programom in vrtec, si je priznanje prislužila s številnimi kulturnimi dejavnostmi in prireditvami, ki so v zadnjih petih letih popestrile dogajanje na šoli in v občini, še posebno na gledališkem, recitacijskem, literarnem in plesnem področju.

Ob prihodu v Vače so vse kulturne šole dobile priznanje in zastavo; ta bo do avgusta 2015 krasila našo šolo. Glede na to, da OŠ Mirna zaznamuje živahno kulturno življenje, pa si naziv kulturna šola obetamo tudi v prihodnje.

Prireditev so organizatorji odprli s skromnim kulturnim programom, potem pa so se učenci odpravili v različne delavnice, likovno, literarno, novinarsko, filmsko, gledališko, plesno …, kjer so ustvarjali približno dve uri. Medtem je v telovadnici Podružnične osnovne šole Vače potekala okrogla miza (ali bolje rečeno predavanje) na temo Kulturne dejavnosti učencev med šolo in društvom.

Zaključni del prireditve so si zamislili kot predstavitev dejavnosti v delavnicah, razglasitev najboljših šol v treh kategorijah glede na njihovo velikost  in podelitev posebnih priznanj za dosežke na posameznih področjih.  Naši delegaciji se je pridružil tudi župan Dušan Skerbiš in nam s to gesto dokazal, da ceni naše delo in se z nami veseli uspehov.

Iz Vač smo odhajali z občutkom, da delamo dobro.

Vesna Kos

Dostopnost