Skoči na glavno vsebino

Angleščina

KAKO POMAGATI SVOJEMU OTROKU PRI UČENJU TUJEGA JEZIKA

 

Nekaj napotkov, kako pomagati otroku pri učenju:

  1. Otrok naj ima doma poseben zvezek za vaje.
  2. V ta zvezek naj učenec vadi zapis besed. Če se učenec pripravlja na pisno ocenjevanje znanja, se mora učenec nanj pripravljati s pisanjem. Iz šolskega zvezka ali učbenika naj si izpiše besede, ki so se jih v šoli učili. Nato naj prepiše še slovenski pomen besede. Vsako besedo naj učenec potem zapiše čim večkrat, da si jo lažje zapomni.
  3. Z otrokom lahko poiščete slike (velja za zgodnje učenje jezika) in jih nalepite na kartončke. Učenec potem vsakodnevno ponavlja snov s pomočjo slikovnega gradiva (otrok poimenuje stvar, ki je na sličici).
  4. Ko se učenec pripravlja na ustno ocenjevanje znanja, mora obvezno govoriti. Glasno naj prebere besedila / povedi iz zvezka in učbenika. Če starši tuji jezik govorijo, je to ponavljanje lažje, saj lahko sproti popravljajo napačno izgovorjavo.
  5. Pri učenju jezika je zelo pomembno, da otrok dela redno. Vsakodnevni stik z jezikom, pa četudi samo v obliki prebiranja snovi iz učbenika, je najboljša naložba v znanje.
  6. Če otrok rad gleda filme / risanke, naj si jih včasih ogleda brez slovenskih podnapisov, da je prisiljen povezovati svoje že usvojeno znanje s slišanim.
  7. Najstniki radi poslušajo glasbo. Poiščite besedila njihovih priljubljenih zvezdnikov na spletu in jih natisnite. Učenec naj potem poišče pomene besed s pomočjo slovarja. Tako bo bolj motiviran za učenje tujega jezika, saj bo začel spoznavati uporabno stran znanja tujih jezikov.
  8. Na spletu je ogromno spletnih strani z različnimi vrstami vaj. Spodaj objavljamo nekaj uporabnih povezav. Vaje in igrice lahko na spletu poiščete sami. Iskalni pojmi so lahko english exercises, english grammar exercises, english vocabulary exercises,

 

Slovnične vaje

http://www.ego4u.com/en/cram-up/grammar

http://www.perfect-english-grammar.com/grammar-exercises.html

http://www.englishgrammar.org/exercises/

https://elt.oup.com/student/practicegrammar/basic/?cc=si&selLanguage=en

http://www.agendaweb.org/

 

Besedišče

https://elt.oup.com/student/wordskills/basic/ba_exercise/?cc=si&selLanguage=en

http://www.learnenglishfeelgood.com/vocabulary/

http://www.englishmedialab.com/vocabulary.html

http://www.eslgamesworld.com/members/games/vocabulary/

http://www.agendaweb.org/

Dostopnost