JEDILNIK-vrtec od 6. 5. do 10. 5. 2024
DAN | ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
Ponedeljek(brezmesni dan) | Rezan sir, koruzni kruh, mini paradižnik, čaj | Zelenjavni krožnik | Kostna juha z zakuho, testenine z lečino bolonjsko omako, mešana solata (zelena in paradižnikova), domača limonada | Riževi vaflji, sadje, čaj |
Torek | Koruzni kosmiči z domačim mlekom, ržen kruh, sadje | Sadni krožnik | Prežganka, EKO goveji golaž, polenta, mlado zelje v solati, čaj | Zelenjavni krožnik, ovsena žemlja |
Sreda | Domač tunin namaz, črni kruh, sadje, čaj | Sadni krožnik | Koruzna kremna juha, pleskavica, pražen krompir, pečena zelenjava (korenje, bučke, paprika), zelena solata, voda | Polnozrnati grisini, sadje |
Četrtek | Polbela žemlja s semeni, domače mleko, lešniki, sadje | Sadno-zelenjavni krožnik | Špinačna kremna juha, puranji zrezek po dunajsko, džuveč riž, pesa v solati, čaj | Domač smuti, polnozrnat kruh |
Petek | Kisla smetana, pirin kruh, tris paprik, sadje, kakav brez dodanega sladkorja na domačem mleku | Sadni krožnik | Pasulj z mesom, pisani kruh, sladoled, 100 % sok z vodo (1:2) | BIO polnozrnati keksi s pomarančo, mleko |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
JEDILNIK-vrtec od 13. 5. do 17. 5. 2024
DAN | ZAJTRK | DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
Ponedeljek | Pirin zdrob na domačem mleku (1, 7), cimetovo-lešnikov posip (8), sadje | Sadno-zelenjavni krožnik | Fižolova juha z zakuho (1, 3, 9), gratinirani široki rezanci s skuto (1, 3, 7), mešana solata (stročji fižol in paradižnikova), domač jabolčni kompot z dodatkom mešanega sadja | Koruzni hrustek, čaj |
Torek | Čokoladna granola, domače mleko (7), polbeli kruh s semeni (1, 11), mandeljni (8), sadje | Zelenjavni krožnik | Špargljeva kremna juha (7), pečen file ribe v sezamovi srajčki s koruzno moko (4), kremna zeliščna polenta (7), pesa v solati, čaj | Zelenjavni krožnik, krekerji (1) |
Sreda | Domač čičerikin namaz, koruzni kruh (1), bela kava z domačim mlekom (1, 6, 7), sadje | Sadni krožnik | Pastinakova kremna juha (9), čufti v paradižnikovi omaki (1, 3), pire krompir (7), mlado zelje v solati, čaj | Črna žemlja (1), mleko (7) |
Četrtek | Domač skutni namaz s korenjem (7), graham kruh (1), tris paprik, čaj | Sadni krožnik | Čebulna kremna juha, pečena piščančja bedra, mlinci (1, 3), popečena zelenjava (bučke, paprika, korenje), zelena solata, domača limonada | Ržena štručka (1), sadje, čaj |
Petek | Pisani kruh (1), salama pusta šunka, mini paradižnik, sadje, čaj | Sadni krožnik | Ričet z mesom (1), pirin kruh (1), jagodni cmoki (1, 3, 7), 100 % sok z vodo (1:2) | LCA jogurt z okusom maline, brez dodanega sladkorja in sladil (7), ovseni kruh (1) |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov. DOBER TEK
SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI: |
1. ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, RŽ, PIRA, KAMUT, JEČMEN); 2. RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH; 3. JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH; 4. RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH; 5. ARAŠIDI (KIKIRIKI) IN PROIZVODI IZ NJIH; 6. ZRNI SOJE IN PROIZVODI; 7. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI (KI VSEBUJEJO LAKTOZO); 8. OREŠKI (VRSTA JE OZNAČENA NA JEDILNIKU); 9. LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE; 10. GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 11. SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA; 12. ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI V KONCENTRACIJI VEČ KOT 10 MG/KG ALI 10 MG/L GLEDE NA SKUPNI SO2; 13. VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA; 14. MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH. |
Kuhinja si v primeru objektivnih razlogov pridružuje pravico do spremembe jedilnikov.
V OŠ Mirna uporabljamo “MESO IZ SEVNICE”
Kmečke zadruge Sevnica
VSA GOVEDINA V NJIHOVIH PRODAJALNAH JE VKLJUČENA V NACIONALNO SHEMO
“IZBRANA KAKOVOST SLOVENIJE”, KI POTROŠNIKOM ZAGOTAVLJA,
DA PRODAJAJO GOVEJE MESO ŽIVALI, KI SO VZREJENE IN PREDELANE V SLOVENIJI.