Skoči na glavno vsebino

OTROCI IZ VRTCA MAVRICA NA OBISKU V OŠPP

Na oblačen torek, 12. 3., so nam dan razsvetlili otroci iz vrtca Mavrica Trebnje, ki so se na Mirno pripeljali z avtobusom. 

Najprej smo se zbrali v učilnici 1. in 2. razreda in tam prebrali pravljico Veveriček posebne sorte pisateljice Svetlane Makarovič, ki govori o veveričku, ki se je skotil z manjšo in tanjšo tačko kot svoji bratje in sestrice, zaradi česar ni mogel skakati in plezati. Kljub temu je pokazal velik talent za razne druge stvari, kot je računanje, opazovanje narave, petje in pripovedovanje pravljic, ki ga ne bi mogel razviti, če bi ves čas le skakal in plezal po drevesih. Zgodbo smo navezali na to, da so se tudi nekateri naši učenci rodili drugačni, zaradi česar so morda na invalidskem vozičku, težko hodijo, govorijo, ali pa se težje učijo, vendar pa imajo kljub temu veliko drugih pozitivnih lastnosti in mnogo talentov. 

Po pravljici smo se učenci in otroci iz vrtca odpravili na ogled predstave v malo telovadnico z naslovom Kaj počne krokodil ponoči, ki so nam jo zaigrali učenci oddelkov PP3 in PP4. Otroci so predstavo z zanimanjem spremljali, naš krokodil pa je bil prava zvezda! Svojo pesem Lepi krokodil je tako dobro in zabavno odrepal, da je publika zahtevala še eno ponovitev. 

Na koncu smo se odpravili v jedilnico OŠPP, kjer je potekala ustvarjalna in povezovalna delavnica. Otroci iz vrtca so s pomočjo učencev iz OŠPP izdelali čudovite metulje, pri čemer so krila metulja odtisnjena z dlanmi enega od učencev in od enega otroka iz vrtca. Na koncu je sledila še skupinska fotografija. 

Verjamemo, da smo tako otrokom iz vrtca kot tudi našim učencem popestrili dan in ustvarili prijetno vzdušje povezanosti. Otroci pa so spoznali, da posebne potrebe niso nobena ovira, da je človek prijazen in nadarjen za različne talente.

Učiteljice OŠPP

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost