Skoči na glavno vsebino

PLAYNESS GIBALNE URICE

Strokovne delavke smo za otroke oddelka Barvice in Klobuki pripravile popoldanske Playness gibalne urice v telovadnici OŠ Mirna.

Playness gibalna urica je program, ki združuje elemente igre, gibanja in učenja za otroke in odrasle. Z animacijo Playness otroci krepijo zaupanje v svoje telo in svojo gibalno pismenost, s čimer se večajo njihova samozavest, sproščenost in spoštljivost.

V našem primeru smo pripravile dve gibalni urici za otroke in eno za otroke in njihove starše. Pripravo smo zasnovale preko gibalnih zgodb. Otroci so tako skozi zabavne in interaktivne aktivnosti razvijali fizični razvoj, koordinacijo, ravnotežje, moč in gibljivost. Naš glavni cilj je bil zagotoviti okolje, kjer lahko otroci varno, uspešno in sistematično odkrivajo svoje potenciale na področju gibalnih veščin in motoričnih sposobnosti.

Prvo gibalno urico smo pripravile v sklopu praznovanja 9. svetovnega dneva joge za otroke. Izmed 15 krajev v Sloveniji smo praznovanje obeležili tudi na Mirni. Skupaj s slončkom Mali Ganeša smo se zabavali na njegovem rojstnem dnevu.

Tematika druge gibalne urice so bile Čebele delavke. Skozi različne ovire smo jim pomagali nabirati med in napolniti čebelnjak.

Vsako stvar v življenju je lepše početi v dvoje. Animacija Playness omogoča krepitev timskega dela in razvijanja socialnih mrež. V program smo vključili tudi starše. Playness s starši je bila odlična priložnost za ustvarjanje nepozabnih spominov, razvijanje veščin in krepitev sodelovanja. Zabavne igre v dvojicah, izzivi v dinamičnih postajah in ustvarjanje skupne risbe so bili relevantni elementi gibalne urice.

Naše Playness gibalne urice v telovadnici so bile igrive in zabavne. Skozi tematsko usmerjene aktivnosti, raznolike gibalne postaje, vključevanje staršev, interaktivnost in zabavo smo ustvarili okolje, kjer so otroci lahko varno, uspešno in sistematično odkrivali svoje potenciale na področju gibalnih veščin in motoričnih sposobnosti. Hkrati pa smo s tem podprli Playness pedagogiko, ki govori jezik otrok, spodbuja njihovo gibalno pismenost, razvija samozavest in krepi spoštovanje do sebe in drugih.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost