Skoči na glavno vsebino

DOBRODOŠLI MED NAMI, PRVOŠOLCI

V petek, 1. 9. 2023, so ob 10. uri v spremstvu staršev prag Osnovne šole Mirna prestopili prvošolci, ki se bodo šolali v dveh oddelkih. Najprej jih je učiteljica Simona Koščak popeljala v pravljični svet z odlično interpretacijo pravljice Dragotina Ketteja Šivilja in škarjice, nato pa je besedo prevzela ravnateljica ter po krajšem uvodnem nagovoru in pogovoru z učenci predstavila učiteljice, ki bodo poučevale prvošolčke: Eriko Cugelj, Urško Kralj, Mojco Milčinović in Vesno Maletić.

K besedi je povabila tudi župana Občine Mirna, g. Dušana Skerbiša, ki je pozdravil prvošolce in njihove starše ter jim zaželel uspešno in prijetno leto. Poudaril je, da je Mirna lepa, in izrazil upanje, da bo obvoznica zgrajena do konca leta 2024.

Nato so učiteljice na »oder« poklicale učence in prejeli so rutke, ki jih bodo varovale celo leto, ter priznanje ob vstopu v šolo, župan pa jim je v imenu Očine Mirna kot bralno popotnico podaril slikanice Kot hiša velika žaba.

Prvošolci so v spremstvu svojih učiteljic in ob spremljavi pesmice Naša četica koraka odšli v svoji učilnici.  Sledilo je fotografiranje, nato pa so prvič sedli na šolske stolčke, bolje spoznali svoji razredničarki in njuno pomočnico Mojco Milčinović, malo poklepetali in se poigrali ter se na koncu posladkali s tradicionalno torto.

Šolski novinarki Karin Laznik in Leja Suhadolnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost