Skoči na glavno vsebino

TEDEN OTROKA (2. – 8- 10. 2023)

Učenci iz oddelkov NIS1, NIS2, PP1, PP2, PP3 in PP4 so raziskovali, zakaj nastane mavrica, zakaj imajo psi rep, zakaj imamo prijatelje ter zakaj zehamo. Njihovi odgovori so domiselni in hkrati tudi resnični. Znanstveno razlago so s pomočjo učiteljic Eve in Tadeje poiskali v literaturi in na spletu. Izpod njihovih spretnih rok so nastali lični plakati, ki si jih lahko ogledate v galeriji in pri vhodu v šolo.

Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari in nas vodi k odkrivanju sveta okoli nas ter raziskovanju znanja. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. Z učenci iz NIS 3 smo si v okviru letošnje teme zastavljali različna vprašanja, na katera želimo poiskati odgovore. Z učiteljičinim vodenjem smo se naučili, kako odgovore na naša vprašanja poiskati v spletnem brskalniku Google, ali kot smo se pošalili – vprašali smo “strica Googla”. Vsak se je domislil svojega vprašanja, ga vpisal v Google ter preko spletnih strani, slik in videoposnetkov iskal odgovore. Vprašanja so bila zelo praktična – od tega, kako zgraditi hišo, do tega, zakaj je nebo modro. Učenci smo se odlično zabavali in se naučili veliko novega. Raziskovali smo pa tudi, zakaj radi hodimo v šolo. Nekateri učenci pridejo z več, drugi z manj motivacije v šolo, vsak od nas pa je našel vsaj en “Zato”, zaradi katerega se imamo v šoli luštno.

Učenci oddelka NIS4 so odgovore na “zakaje” iskali v knjigah, ki so si jih izposodili v šolski knjižnici. Raziskovali so, zakaj vešče frfotajo okoli luči, zakaj se poljubljamo in zakaj pajki pletejo mrežo.

Učenci so se pri pouku gospodinjstva ob pomoči učiteljice Anje ukvarjali z različnimi kulinaričnimi vprašanji ter iskali odgovore.

Zelo so se potrudili in za vse nas izdelali različne plakate, kjer so razložili, zakaj je potrebno skuhati krompir, zakaj v pecivo dodajamo pecilni prašek in zakaj jajce zakrkne.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost