Skoči na glavno vsebino

Mednarodni projekt: HOLIDAY CARD EXCHANGE

V letošnjem šolskem letu je naša šola sodelovala v iEARN-ovem mednarodnem projektu Holiday Card Exchange. V mesecu novembru smo za sodelovanje dobili naslove šestih šol iz Japonske, Tajvana in Ljubljane. Z učenci in otroki iz vrtca smo izdelovali voščilnice, vanje zapisovali lepe želje ob prihajajočem novem letu ter z zanimanjem po globusu raziskovali, kje se nahajajo. Pregledovali smo različno literaturo, se izobraževali o državah in poglabljali naše znanje o Sloveniji.

Šolam smo poslali naša voščila, zanimivosti o Mirnski dolini, slike naše šole ter zloženke s kulturnimi in naravnimi znamenitosti našega okoliša. Že konec decembra 2023 smo prejeli prvi pošiljki iz Ljubljane, nato še iz Tajvana in Japonske. Z zanimanjem smo si jih ogledali.

V vsem tem času pa učenci niso počivali …

Učenci iz PP4 so spekli tradicionalno slovensko sladico – OREHOVO POTICO. Natačno so se lotili peke tudi učenci iz PP3 ter se zelo trudili, da bi tajvanska sladica CASTELLA CAKE uspela tako puhasto, kot je to opisano v receptu. Pri predmetu sodobna priprava hrane pa so učenci NIS4 skuhali pravi japonski ramen s piščancem. Sodeč po odzivih mladih kuharjev bi lahko rekli, da je bil projekt uspešen, saj za vsemi jedmi ni ostalo niti “za pomazat”.

Vse naše kulinarične podvige (v slikah), raziskovanja in pa prejete voščilnice smo zbrali ter oblikovali razstavo, ki bo v avli šole na vpogled v naslednjih dneh. Vabljeni, da si jo ogledate.

Katarina Šinkovec,

koordinatorica projekta

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost