Skoči na glavno vsebino

UČENCI OŠPP NA 12. REPUBLIŠKEM SREČANJU GLEDALIŠKIH SKUPIN

Na prvi pomladni dan so se učenci OŠPP z mentoricami udeležili 12. srečanja gledaliških skupin OŠPP v Zagorju ob Savi. Širši javnosti smo predstavili gledališko uprizoritev pravljice Kaj počne krokodil ponoči, ki jo je napisala Kathrin Kiss.

Vsi navdušeni smo si najprej ogledali nekaj predstav, ki so jih odigrali naši vrstniki iz osnovnih šol s prilagojenim programom. Komaj smo čakali, da smo se lahko preoblekli in pripravili sceno za naš nastop. Ker smo veliko vadili v šoli, treme skoraj ni bilo.

Krokodil nas je najprej popeljal na otroško igrišče, kjer se je najraje gugal na gugalnici, pil kavo in grizljal rogljiček. Gugal se je le ponoči, podnevi je spal v svoji hišici med trsjem ob rečnem bregu. Spoprijateljil se je z deklico Tilko, ki ga je povabila na igrišče, kjer je spoznal še druge otroke. Postali so prijatelji. Od takrat dalje se je krokodil vedno gugal podnevi, pil kavo in delil rogljičke s svojimi novimi prijatelji. Na koncu predstave je krokodil pokazal tudi svoj talent. Zaplesal in zarepal je svojo najljubšo pesem, ki je še dolgo odmevala po dvorani.

Učenci so bili navdušeni in veseli, da so lahko nastopali. Sklenili smo, da se naslednje leto zopet vrnemo.

                                                                                                                              Strokovne delavke OŠPP

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost